This is GRACE City Romanian Church - Las Vegas

decoration line

Viziunea Bisericii:

Biserica Crestina "Orasul Harului" exista pentru a conecta romanii din Las Vegas, pentru a-L grorifica pe Dumnezeu, contribuind la extinderea Imparatiei Lui prin prezentarea Cuvantului lui Dumnezeu, cat mai multori oameni, care nu Il cunosc inca pe Dumnezeu, in profunzimea in care El ar dori. Aceasta Biserica exista de asemena, pentru echiparea credinciosilor cu intelepciune, cunoastere pentru o crestere spirituala zilnica in Cuvantul lui Dumnezeu.

Crezul Bisericii "Orasul Harului":

1.Despre Dumnezeu. Este un singur Dumnezeu, Creatorul, Sustinatorul si Stapanitorul tuturor lucrurilor. Geneza 1:1 "La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamanul..." Efes. 4:6 "Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor care este mai presus de toti si care este in toti".
In Biblie descoperim pe Dumnezeu ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant, cu desavarsire una si nedespartiti in fiinta lor. 2Cor. 13:14 "Harul Domnului nostru Isus Hristos, si dragostea lui Dumnezeu, si impartasirea Duhului Sfant..." Matei 28:19 "...in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh..." 1 Ioan 5:7 "Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant si acestia trei sunt una".

2.Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.
Sfintele Scripturi ale Vechiului si Noului Testament sunt inspirate de Duhul Sfant. Ele sunt Cuvantul lui Dumnezeu scris, o revelatie dumnezeiasca pentru neamul omenesc, sunt izvorul fara gres al constiintei de Dumnezeu. 2Timotei 3:16 "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu...". Biblia este singura autoritate in materie de religie; ea este suficienta pentru invatatura noastra. Astfel nu este nevoie de sprijinul traditiei. Matei 15:6 "...ati desfiintat Cuvantul lui Dumnezeu in folosul datinei voastre".

3.Despre mantuire. Mantuirea este prin harul lui Dumnezeu. Ea este un har care ni se da gratuit, fara sa o meritam. Faptele bune sunt roade ale mantuirii. Tit 2:11 "harul lui Dumnezeu...aduce mantuire..." Efes.2:8-9 "8.caci prin har ati fost mantuiti,prin credinta. Si aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.9 Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." Fapte 15:11 "...suntem mantuiti prin harul Domnului Isus." Tit 3:5 "El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi." Mijlocul de mantuire este Domnul Isus, care a fost rastignit in locul nostru. Un alt mijloc de mantuire [cruce, taine, sfinti] nu exista. Fapte 4:12 "in nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." 1 Ioan2:2 "El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre..."

4.Nasterea din nou. Nasterea din nou este lucrarea divina pe care o face Dumnezeu in viata pacatosului pentru a corespunde vointei Sale. Pentru ca un pacatos sa fie nascut din nou el trebuie sa se pocaiasca si sa creada, adica sa primeasca mantuirea prin har. Atunci Dumnezeu face lucrarea nasterii din nou prin Cuvantul Sau si prin Duhul Sfant. 1 Petru 1:23 "...ati fost nascuti din nou...prin Cuvantul lui Dumnezeu." Iac. 1:18 "El...ne-a nascut...prin Cuvantul adevarului." Ioan 3:5 "...daca ne se naste cineva din apa si din duh nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu." Efes.2:10 "noi suntem lucrarea Lui..."

5.Despre botez. Cuvantul grec pentru botez este baptizo si inseamna afundare. Deci, insasi traducerea arata forma botezului ca e prin afundare si nu prin stropire. Afundarea se face o singura data, in numele Sfintei Treimi. Mat. 28:19 "Duceti-va si faceti uncenici din toate neamurile botezandu-i in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant."
Botezul nu are calitatea de a curati pacatele; curatirea pacatelor o face numai sangele Domnului Isus. Botezul insusi este marturia publica a individului ca a primit deja aceasta curatire. Fapte 8:13,21 "Chiar Simon a fost botezat...Dar Petru I-a zis:...inima ta nu este curata inaintea lui Dumnezeu...esti plin de fiere amara." 1 Petru3:21 "...botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu."
Pentru ca cineva sa fie botezat el trebuie sa primeasca mai intai mantuirea, ca sa aiba un cuget curat; trebuie deci sa fi indeplinit conditia mantuirii: pocainta si credinta. Copiii, intrucat nu pot marturisi ca au indeplinit aceste conditii nu pot fi admisi pentru botez. Marcu 16:16 "cine va crede si se va boteza va fi mantuit." Fapte2:38 "pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat." 8:36,37 "Uite apa, ce ma impiedica sa fiu botezat? Filip a zis: Daca crezi din toata inima se poate."

6.Cina Domnului Cina Domnului este simbolul mortii Domnului Isus in locul nostru. Ea se compune din paine si vin neamestecate. Painea franta ne aminteste de trupul Lui frant pentru noi, iar vinul ne aminteste de sangele Sau varsat pentru spalarea pacatelor noastre. Mat. 26:26-28 "Isus a luat o paine si, dupa ce a binecuvantat-o, a frant-o si a dat-o ucenicilor zicand: Luati mancati, acesta este trupul Meu. Apoi a luat un pahar, si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, li l-a dat zicand: Beti toti din el; acesta este sangele Meu...". Cina Domnului nu are calitatea de a ierta pacatele. Ea are doar menirea de a ne aminti ca pentru iertarea pacatelor noastre a trebuit ca trupul Lui sa fie frant si sangele Lui sa fie varsat. Pentru acest scop El a poruncit ca noi sa facem Cina. Luc. 22:19"...sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea." 1 Cor. 11:24,25"...sa faceti...spre pomenirea Mea..." . Cina se poate lua de catre toti cei ce si-au marturisit credinta in Domnul Isus si au fost botezati. Fapte 2:41,42"...au fost botezati si staruiau in frangerea painii...". De fiecare data, la Cina, credinciosul trebuie sa-si faca cercetarea de sine. 1 Cor.11:28 "Fiecare, dar, sa se cerceteze pe sine insusi si asa sa manance din painea aceasta."

7.Despre viata de apoi. Moartea fizica este trupul neinsufletit coborat in mormant, iar sufletul care este de la Dumnezeu se duce la cer. In acea lume sunt doua stari diferite si complet despartite: una de fericire, odihna si desfatare, numita rai, si alta de pedeapsa, chin si suferinta, numita iad. Dupa moarte sufletele celor mantuiti si impacati cu Dumnezeu se duc in rai,Luca 16:22 "Cu vremea, saracul a murit si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam." Luca 23:43 "adevarat iti spun ca azi vei fi cu mine in rai." 2 Cor.5:1,7,8 "...ca sa fim acasa la Domnul..." iar ale celor nemantuiti se duc in iad,Luca 16:23 "a murit si bogatul...era in locuinta mortilor, in chinuri...2 Pet.2:9 "...Dumnezeu stie...sa pastreze pe cei nelegiuiti ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii." Mat.8:12 "iar fiii Imparatiei vor fi aruncati in intunericul de afara, unde va fi plansul si scrasnirea dintilor." 13:49,50 "...vor desparti pe cei rai din mijlocul celor buni si-I vor arunca in cuptorul aprins...". In ambele din aceste stari sufletesti sunt pe deplin constiente si in asteptarea judecatii. Ele sunt fara trupuri.

8.Venirea Domnului. Domnul nostru Isus Hristos care s-a inaltat la cer, va veni cu slava si stralucire pentru a face judecata celor vii si a celor morti. Venirea Sa va fi vazuta de toti si se va petrece in clipa pe care o stie numai Dumnezeu Tatal. La venirea Sa, mortii vor invia, iar cei credinciosi, care au ramas in viata, vor fi schimbati intr-o clipa si rapiti in intampinarea Mirelui. Fapte 1:11 "Acest Isus, care s-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum l-ati vazut mergand la cer." Mat.24:30, Mc.13:26, Lc.21:27"...vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava." Ioan 14:3"...Ma voi intoarce si va voi lua cu mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi."1 Tes.1:10 "...si sa asteptati din ceruri pe Fiul Sau..." 4:16 "Caci insusi Domnul...se va pogori din cer...sa intampinam pe Domnul in vazduh..." Apoc.1:7 "Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi il va vedea..." Mat.24:36 "Despre ziua aceea si despre ceasul acela nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal."

Sursa (mai multe detalii) : Crezul Bisericii Baptiste

decoration line